JoGo Logistics vervoert geluidsschermen per binnenschip

Omnibeton, producent van geluidsschermen, is een fervent gebruiker van de binnenvaart. Na enkele projecten in de Gentse regio, waarbij de geluidsschermen met een binnenschip werden aangevoerd, schakelde Omnibeton voor een project langs de R6 in Mechelen opnieuw een lichter én JoGo Logistics in.

In totaal transporteerde JoGo Logistics 220 geluidswanden en deltablocs in 2 verschepingen van Hasselt naar Tisselt-Willebroek (één verscheping staat gelijk met 830 ton). JoGo Logistics zette hiervoor het binnenschip Freedom in. De lading werd met behulp van 2 vorkliften (1 in het ruim en 1 op de kaai) en het pallet cross-over systeem gelost op de kaai en op een dieplader geplaatst. 

JoGo Logistics is vertrouwd met de behandeling van geluidsschermen. De locatie waar de geluidsschermen langs de R6 werden geplaatst, was 15 km van de kaai verwijderd.

15.000 kilometers op de weg bespaard

Ir Wouter De Preter, Productiedirecteur en Bestuurder van Omnibeton, ziet zijn geloof in de binnenvaart bevestigd: “We hebben in totaal 84 ritten op de weg (heen en evenveel terug) tussen Hasselt en Mechelen bespaard. Belangrijk is ook dat we de E313 en de congestiegevoelige Ring rond Antwerpen hebben vermeden. In totaal hebben we meer dan 15.000 wegkilometers uitgespaard.”

Elk transport per binnenvaart is een overwinning voor de modal shift

De Vlaamse overheid volgde dit dossier van dichtbij. Eens te meer werd bewezen dat mits een goede afstemming van de productie en een efficiënte planning de binnenvaart met succes kan ingeschakeld worden voor dergelijke projecten.